*Polen analizi, balın, fermantasyonu, tağşişi, nişasta tanesi içerip içermediği ve mineral tozlar gibi kontaminasyonla bala bulaşan ve balda bulunmaması gereken mikroskobik partiküller hakkında önemli bilgiler vermektedir. *Doğal bal, içerdiği yoğun Şeker ortamı ve antimikrobiyal etkisi nedeni ile doğal olarak da kendi sterilliğini koruyabilmekte ve bakteri, fungus ya da protozoonlar bal içerisindeki yoğun ozmotik basınç nedeniyle üretken durumda bulunamamaktadır. *Bal doğal bileşiminde bulunmayan organik ve/veya inorganik maddelerden ari olmalıdır. *Balın özgül ağırlığı içerisindeki su miktarı ve sıcaklığa bağlı olup 20 C’de ölçüldüğünde 1.41-1.45 gr/cm3 gelmektedir. Bu özelliğinden faydalanarak içerisindeki nem miktarı ölçülebilmektedir.
*Balın PH değeri ortalama 3.7-4.5 arasında değişmektedir. Balın asitliği mikroorganizmalara karşı kararlılığı arttırırken arılar bala formik asit ilave ederek balın olgunlaşmasını sağlamaktadır. *Balda mineral madde miktarı %0.02-%1 arasında değişmektedir. Balda en fazla potasyum, kalsiyum, fosfor ve az miktarda sodyum, klor, kükürt, magnezyum, mangan, bakır, demir, çinko bulunmaktadır. *Balda rutubet miktarı %20'den fazla olamaz. *Balda asitlik miktarı 40 meq/kg.'dan fazla olamaz. *Balda diastaz sayısı 8'den az olamaz. Ancak narenciye balı gibi yapısında doğal olarak düşük miktarda enzim içeren ve doğal olarak HMF miktarı 15 mg/kg.'dan fazla olmayan balda diastaz sayısı 3'den az olamaz.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.